Melåens mæandreringer

Melåens navn

Rent umiddelbart forestiller man sig en å, hvis vand er mel-agtigt på grund af ferskvandsalger eller mikroskopiske elementer fra rådne blade.

Imidlertid kunne navnet også henføres til, at Melåen løber imæl Hundsemyre og havet.

Melåens slyngninger

Melåen kan finde på at slynge sig langt mod nord til Balka Havn, eller langt mod syd til Eco Camp.

 

Et eksempel fra 2013 på Melåens forløb mod nord, til nedgangen ved Boulevard-toiletterne.

 

1. februar 2014. Vinterstemning fanget af Torben Nørregaard, Weekendhytten. Melåen har brugt vinteren til at sno sig lidt mod nord. 

 

Pluk fra generalforsamlinger

Bornholms Regionskommune BRK har vedligeholdelsespligt for broen over Melåen, pr. tinglysning 22.7.1875.

2009
Udretning af Melåen på stranden: Kommunen holder stejlt på, at det bliver spændende at komme på stranden når naturen passer sig selv.

2010
Dispensation søges via Naturstyrelsen, Miljøcenter Roskilde, som afgør: Melåen må gerne rettes ud hvert år, fordi der er hævd på det.

2015
Grundejerforeningen fik lov til at tage nogle af kommunens gangbroer for at etablere en tørskoet passage over Melåens udløb i strandkanten. BRKs gangbroer var imidlertid for gamle og rådne, så de skulle snart repareres.

 


 

Tilsagn om Melåens gangbro
I foråret 2017 vil Bjarne Holm gerne tømre en bedre gangbro sammen, hvis han får tid, men overlader også gerne tjansen til en anden med bedre tid. Bjarnes traktor vil være til rådighed.

Kommentar
Engang i 2000-nullerne snoede Melåen sig langt mod nord langs klitterne hen mod Balka Havn. Resultatet var, at den anlagte flise-sti ved Boulevard-toiletterne blev undermineret, hvilket også gjaldt for en kloakledning, der på en fritsvævende strækning på 10 meter havde retning fra bag toiletterne hen mod Balka Havn. Mon kloakledningen transporterede lort eller blot regnvand fra Boulevarden?

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.08 | 14:48

Hundsemyre. I ældre tider var kysten tættere på mosen. I stærk storm krøb sælerne over land og ind i mosen (myr'en). Sæl hed da hund - derfor Hundesemyr.

...
30.06 | 20:33

En balk er et stykke udyrket land mellem en strand og en mose, derfor navnet Balke (a) strand.
Hans Wernøe

...
04.11 | 14:18

Enig Jesper. I betragtning af at hyben tilmed er enormt gavnlige i vores kost castorolie.dk/hybenpulver, så burde fokus være på udnyttelse af de sunde frugter!

...
04.11 | 14:14

Jeg er målløs over at man diskutterer fjernelse af hyben med roundup i 5-6 år. En busk kan fjernes manuelt på 1 arbejdsdag med redskaber. Kræver alle rødder op

...
Du kan lide denne side