Aftrædelsesrum

Toiletmuligheder

Nord:
Boulevarden 16, nabo til parkeringspladsen og Weekendhytten.

Midt:
For enden af Vestre Strandvej (officiel adresse: Sandstien 7), nabo til livreddertårnet.
Frederik Brandt forestod i ca. 1955 opførelsen af denne wc-bygning, og har formentlig brugt en gummiged til også at fjerne klitten foran wc-bygningen - sådan som det kan ses på billedet af Strandkiosken, se indgangen: Beskriv dit hus/ Sandstien 5.

Syd:
Folkets Hus på Hovedgaden i Snogebæk (over for Sørens Værtshus). 400 meter syd for selve Balka Strand.

 

Hundelorte

Vi kan nok roligt gå ud fra at vores sommerhusgæster ikke ønsker at komme i nærheden af en hundelort, når hele ens ferietilværelse går ud på problemløs adspredelse og solbadning.

Derfor bør princippet være, at hundelort til enhver tid samles op - også uden for sæsonen, idet nogle sommerhusgæster netop foretrækker off-season perioden.

Problemet kan opstå hvis man som hundeejer på luftetur falder for godt i snak med en anden hundelufter, og derfor ikke observerer at og hvor ens hund efterlader en lort.

Hvis man planlægger at samle lorten op på hjemvejen vil jeg anbefale at hundeejeren med sin hæl tegner en firkant (50x50 cm) i sandet rundt om lorten. Åstedet vil nu langt lettere kunne lokaliseres på hjemvejen, og andre strandgæster vil lettere kunne se lorten i tide og vandre udenom.

Opsamling af hundelort anbefales også langs Balkas veje. Ønsker du måske selv hundelorte på din egen matrikel?


Videnskabelige data
For nogle år siden holdt jeg øje med en hundelort på stranden i 100 dage. Selv efter disse 3 måneder var lorten ikke forsvundet!

 

Halvandet ton

Det flade tag på toilettet ved livreddertårnet har til alle tider været spændende for børn at kravle op på, for derfra at springe ned i den bløde klit foran.

Men også ældre "børn" kan finde det spændende at opholde sig på toilettets tag.
En sommerdag fandt en gruppe af unge mennesker på, at det ville være fint at stå på taget for at tale roligt (heldigvis) sammen.

Gruppen lignede aldersmæssigt en skoleklasse fra handelsskolen, dvs. 20 mennesker på 18-20 år. I den alder vejer man cirka 75 kg. 

20 mennesker à 75 kg vejer tilsammen 1.500 kg. Toilettets tag er bygget til at bære måske endda 1 meter tøsne i et jævnt lag, men er næppe bygget til denne form for tilfældig punktbelastning. Mødet foregik stille og roligt og endte altså ikke i en ulykke.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.11 | 00:33

John ( Johannes) Andreasen er min onkel, som i dels var med i landgangen på Normandiet i 1944, og dels kom hjem til Weekendhytten efter krigen.
- Info - så sig!

...
13.07 | 14:11

Det kan gøre super nemt her:
https://bornfiber.dk/opskrivning

...
13.07 | 14:10

Hej
Bornfiber er i øjeblikket igang med at opdatere tilkendegivelser om interesse for fibernet i Zonerne 6507+08+09+15.
Vi mangler ganske få stk.

...
13.03 | 18:13

I øvrigt hed Frederiksvej 32 oprindeligt "Bjørnebo" - efter familien Bjørner, som byggede hus også i 30'erne. Lars Bjørner blev senere skoleinspektør i Kbh.

...
Du kan lide denne side