Aftrædelsesrum

Toiletmuligheder

Nord:
Boulevarden 16, nabo til parkeringspladsen og Weekendhytten.

Midt:
For enden af Vestre Strandvej (officiel adresse: Sandstien 7), nabo til livreddertårnet.
Frederik Brandt forestod i ca. 1955 opførelsen af denne wc-bygning, og har formentlig brugt en gummiged til også at fjerne klitten foran wc-bygningen - sådan som det kan ses på billedet af Strandkiosken, se indgangen: Beskriv dit hus/ Sandstien 5.

Syd:
Folkets Hus på Hovedgaden i Snogebæk (over for Sørens Værtshus). 400 meter syd for selve Balka Strand.

 

Hundelorte

Vi kan nok roligt gå ud fra at vores sommerhusgæster ikke ønsker at komme i nærheden af en hundelort, når hele ens ferietilværelse går ud på problemløs adspredelse og solbadning.

Derfor bør princippet være, at hundelort til enhver tid samles op - også uden for sæsonen, idet nogle sommerhusgæster netop foretrækker off-season perioden.

Problemet kan opstå hvis man som hundeejer på luftetur falder for godt i snak med en anden hundelufter, og derfor ikke observerer at og hvor ens hund efterlader en lort.

Hvis man planlægger at samle lorten op på hjemvejen vil jeg anbefale at hundeejeren med sin hæl tegner en firkant (50x50 cm) i sandet rundt om lorten. Åstedet vil nu langt lettere kunne lokaliseres på hjemvejen, og andre strandgæster vil lettere kunne se lorten i tide og vandre udenom.

Opsamling af hundelort anbefales også langs Balkas veje. Ønsker du måske selv hundelorte på din egen matrikel?


Videnskabelige data
For nogle år siden holdt jeg øje med en hundelort på stranden i 100 dage. Selv efter disse 3 måneder var lorten ikke forsvundet!

 

Halvandet ton

Det flade tag på toilettet ved livreddertårnet har til alle tider været spændende for børn at kravle op på, for derfra at springe ned i den bløde klit foran.

Men også ældre "børn" kan finde det spændende at opholde sig på toilettets tag.
En sommerdag fandt en gruppe af unge mennesker på, at det ville være fint at stå på taget for at tale roligt (heldigvis) sammen.

Gruppen lignede aldersmæssigt en skoleklasse fra handelsskolen, dvs. 20 mennesker på 18-20 år. I den alder vejer man cirka 75 kg. 

20 mennesker à 75 kg vejer tilsammen 1.500 kg. Toilettets tag er bygget til at bære måske endda 1 meter tøsne i et jævnt lag, men er næppe bygget til denne form for tilfældig punktbelastning. Mødet foregik stille og roligt og endte altså ikke i en ulykke.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.08 | 14:48

Hundsemyre. I ældre tider var kysten tættere på mosen. I stærk storm krøb sælerne over land og ind i mosen (myr'en). Sæl hed da hund - derfor Hundesemyr.

...
30.06 | 20:33

En balk er et stykke udyrket land mellem en strand og en mose, derfor navnet Balke (a) strand.
Hans Wernøe

...
04.11 | 14:18

Enig Jesper. I betragtning af at hyben tilmed er enormt gavnlige i vores kost castorolie.dk/hybenpulver, så burde fokus være på udnyttelse af de sunde frugter!

...
04.11 | 14:14

Jeg er målløs over at man diskutterer fjernelse af hyben med roundup i 5-6 år. En busk kan fjernes manuelt på 1 arbejdsdag med redskaber. Kræver alle rødder op

...
Du kan lide denne side